Dansk Skytte UnionDansk Skytte Union

Falling Targets 0.22" - 0.38"

En dynamisk skydedisciplin under Dansk Skytte Union

STARTSIDE

Om Falling Targets

Våben og klasser

Reglement

Sikkerhed

Praktiske anvisninger

Om ammunition og skiver

Byg selv en FT bane

Skydeteknik

Billeder og videoer

Forslag til baneopstillinger

Skabelon til indbydelse

Huskeliste ved stævner

Skema til resultatregistrering

Skabelon til resultatliste

Assistance til foreningen

Kurser

FAQ

Hvor kan jeg skyde FT

Indbydelser

Ranglister

Resultater

Links

Ansvar og rettigheder

 

 

Falling Targets skydeteknik og tips

Her er nogle skydetekniske tips til nye Falling Targets skytter

 

1

Stil din i forhold til skiverne, således at du svinger naturligt i den retning du skal bevæge dig. Ret f.eks. din skydestilling ind efter den sidste skive, du skal skyde. Er skiverne af forskellig sværhedsgrad (størrelser og afstande) kan du også rette din skydestilling ind, således at den passer til det sværeste mål.

2

Start så snart du hører den første strofe af bip'et fra Timeren. Mange gør den fejl, at de først starter når bib'er er klinget ud - og mister herved nogle tiendedele sekunder. 

3

Lad være med skyde hurtigere end at du er sikker på at ramme den første skive. Det har en meget stor psykologisk værdi, at du rammer den første skive med det første skud. Altså, lad være med at skyde hurtigere end du kan. Accepter at du under konkurrence generelt vil skyde langsommere end under træning. Under træning bør du derimod træne på at ramme den første skive så hurtigt som muligt - det er her konkurrencen vindes. 

4

Lad være med at se på, om du rammer skiverne når du går fra mål til mål - forsæt til næste skive uden at se på de foregående. Når du er færdig ser du herefter tilbage for at samle evt. mistede mål op.

5

Lær at tage aftrækket delvist mellem skiverne - det sparer meget tid.

6

I konkurrence skydes altid 4 bedste ud af 5 runder. Start op i et roligt og fornuftigt tempo på den første gennemgang. Sæt herefter tempoet op. Hvis det er gået godt de tre første gange øger du i 4. runde tempoet til det du maksimalt mener du kan klare + lidt til. Går det også godt gør du det samme en gang til. Mister du derimod et mål eller to i den 4. runde og er nødt til at bruge flere skud, skal du i 5. runde sætte tempot lidt ned igen. I det hele taget - hav en strategi baseret på, at du altid har en skydning du kan smide væk - men husk - det skal helst ikke være den første.

Tilpas din strategi til din tekniske form og mentale tilstand på konkurrencedagen.

Denne side er sidst opdateret d. 18. marts 2004  Webmaster